Samen

Inmiddels is het alweer een tijdje geleden dat ik tot jullie heb gesproken via de digitale snelweg. Het was even tijd voor een kleine schrijfpauze. Nu gaat er iets spannends en iets leuks gebeuren, want voortaan kunnen jullie je laven een interessante combinatie van kunst én eten tegelijk! Deze switch leid ik in met een bijzondere en inspirerende ontmoeting die ik een paar maanden geleden eerder had, met chefkok Yuri Verbeek. Op een kletsnatte maandagmorgen, november vorig jaar, ontmoet ik hem in zijn kookstudio: een van zijn bezigheden is het verzorgen van zeer smakelijke (heeft uw schrijfster een aantal jaar geleden reeds ervaren) kookworkshops.

Yuri ontvangt me hartelijk en nodigt me meteen uit een kijkje in zijn keuken te nemen, waar hij bezig is met een geurig soepje. Enthousiast spoort hij me aan om even een boswandelingetje te gaan maken, ik mag proeven van een soort kers (denk aan tuinkers, niet aan de vrucht kers, DK). En inderdaad, bij het proeven waan ik me onmiddellijk in een herfstbos, de geur van vochtige bladeren, paddestoelen, ik voel de takjes bijna onder mijn voeten knappen.
Dan kletsen we boven verder. Op dat moment is Yuri op volle kracht bezig met de voorbereiding voor de food floral fashion show, waarin hij een prachtige beleving creert met bloemist Pim van den Akker en modeontwerper Aziz Bekkaoui. De jurken worden helemaal van plantaardig materiaal gemaakt door Pim en Aziz, en Yuri stelt de gerechtjes samen die bij de materialen van de jurken passen, zodat je de jurken als het ware kan proeven. Voila, hier is de samensmelting van diverse kunsten en het bruggetje van dit blog naar de blog van hearthistories, en ik nodig jullie van harte uit daarover heen te lopen, als je nieuwsgierig bent geworden hoe al die prachtige creaties eruit zien…

Pakt uw ouderwetse trouwe muisje bij de hand, of maak een nieuwe vingerafdruk op uw telefoon of tablet en…klikt u dan HIER.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s