Sicilia

P1060217
P1060235
P1060239
P1060223
P1060230
P1060233
P1060218
De komende tijd zullen jullie er rekening mee moeten houden dat jullie het thema ‘Italië’ veelvuldig op dit blog zullen tegenkomen. Voor achterliggende redenen is het stuk Ciao, ciao Amore te raadplegen. Ik kan er gewoon helemaal niets aan doen! Italië en ik, we lopen elkaar steeds weer tegen het lijf, alsof het zo heeft moeten zijn. Op dit moment staat de minestrone op het vuur te pruttelen. De geheimen daarvoor zal ik op een later moment prijsgeven, ik wil jullie nu eerst voorstellen aan Claudio en Marije. Zij hebben hun eigen olijfboomgaard op Sicilië, alwaar ze op dit moment druk zijn met de oogst van dit jaar. Je kunt hen ontmoeten op de Noordermarkt, waar ze Italiaanse producten verkopen waarvan het water je niet in de mond loopt, nee, het begint gewoon meteen te klotsen! Verse canoli, op brons geperste pasta, sappige, grote, gekruide olijven zijn slechts een paar van hun specialiteiten. Je kunt de olijfolie ook online bestellen. Daarnaast weten ze al deze lekkernijen goed aan te vullen met eenvoudige, doch goddelijke recepten. Van Claudio kreeg ik een tip om een pasta te maken met spek, paddenstoelen, pesto en amandelen. Inmiddels het recept voorgezet aan vriendin E. en vriend J. en beiden waren er zeer over te spreken. Prettige bijkomstigheid: het is heel eenvoudig te bereiden, dus a lavora!

Claudio’s Pasta

P1060266

Voor 2 personen:

75 gram pancetta
250 gram kastanjechampignons, of een mix van paddenstoelen
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 eetlepels crème fraîche
1 handje amandelen

peterseliepesto
half bosje peterselie,
1 teen knoflook,
stuk of 8 walnoten,
olijfolie,
parmezaanse kaas)

Bereiding:
1. Begin met de peterseliepesto. Was de peterselie goed. Rooster de walnoten even kort in de koekenpan en doe ze met de peterselie, de knoflook, een handje parmezaan en een scheutje olijfolie in de blender. Proef en breng de smaken in balans.
2. Borstel de paddestoelen schoon, of veeg ze schoon met keukenpapier. Voor de zekerheid zeg ik het toch maar even: champignons nooit afspoelen onder de kraan. Dan zuigen ze zich vol met water en smaken ze nergens meer naar. Snij de paddestoelen grof, vooral niet te klein, het is lekker om een beetje bite te hebben.
3. Kook ondertussen de pasta al dente volgens de aanwijzing op de verpakking.
4. Verhit een pan met dikke bodem op hoog vuur. Leg de plakjes pancetta erin en draai het vuur meteen laag, zodat het vet langzaam smelt.
5. Voeg de paddenstoelen toe met de knoflook en schep goed om met de pancetta.
6. Voeg dan de crème fraîche en een paar lepels peterseliepesto toe.
7. Breng op smaak met wat zwarte peper.
8. Stamp in een vijzel een handje amandelen met een klein beetje zout, zorg dat je wat fijne en groffere stukjes houdt.
9. Schep de pasta door de saus, voeg eventueel nog wat extra pesto toe en garneer met de amandelen. Smulsucces verzekerd!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s