Het allerlekkerste brood is…

051
…Van Bakkerij Uprising: voor het beste, (h)eerlijkste en ambachtelijkste brood van Amsterdam hoef ik alleen de straat over te steken. Ja, ik ben ontzettend verwend geraakt en nóg kieskeuriger en vooral ook wijzer geworden, want: er wordt enorm veel gerommeld met ons meest basale dagelijkse kostje.
Bakker Gerhard vertelt je er op nuchtere, doch komische wijze alles over. Zoals broodverbeteraar die gewonnen wordt uit varkens- (en mensenhaar , iew!), de toevoeging van vet, het gebruiken van caramel om het brood donker mee te kleuren (hoezo, hoe bruiner hoe gezonder?)
Voor de duidelijkheid, al dit soort toevoegingen gebruikt hij dus NIET! Als je vroeg komt (tussen 9 en 10, kun je zien hoe hij met liefde de diverse broden handmatig maakt.
Naast de diverse volkoren (zonnepit is mijn favoriet) en speciale broden (pesto-brood, kaasbrood, pain de campagne en heerlijke krentebollen (zonder een ellenlange lijst van toevoegingen) zijn er ook heerlijke cakes en koekjes te koop, de goddelijkste zelfgemaakte cruesli, jam, blije eieren van Theo en nog veel meer. Nog niet overtuigd? Dan is het tijd om op de fiets te stappen en een sprintje te trekken naar de Groen van Prinstererstraat 102 (loopt parallel aan de van Hall) en met eigen ogen te zien. De bakkerij is open van dinsdag t/m zaterdag van ongeveer 9.00 tot 16.00. Zie voor een overzicht van de diverse producten https://www.facebook.com/BakkerijUprising

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s